In onze vorige post hebben we het uitgebreid gehad over Wellness Core. Nog steeds een super goed merk wat ook erg goed is voor je coon of iedere andere kat. Echter doordat de samenstelling van katten in onze cattery is veranderd en daar ook de smaak die ze samen hebben waren we verplicht op zoek te gaan naar iets anders. Na verschillende brokken te proberen en bij te houden hoe veel en graag ze eten. En hoe dat ze zich er bij voelen zijn we toch teruggekomen.

De overstap

Aan de hand van een post van CatMom (Klik hier voor het bericht) zijn wij iedere keer in 13 dagen van voer gewisseld, en hebben dit minimaal 1 maand aangehouden om te kijken wat de katten er van vonden en hoe ze erop reageerde. Gelukkig heeft er geen een kat last van gehad!
Wel merkte we dat vooral Quin en Lexi lieten merken als ze de brok niets vonden daar ze dan minder deden eten of enkel de brokken aten als ik er verse brokken bij gaf. Na verloop van tijd kwamen we toch weer uit op Royal Canin. Wij voeren Royal Canin Maine Coon samen met Royal Canin Sensible 33. Ookal zit er in de normale Royal Canin brok graan lijkt het er toch op dat de stoelgang gemakkelijker gaat dan voorheen en lijken ze ook beter in hun vacht te zitten (vooral Quin laat dit goed zien). Sensible 33 zorgt er ook voor dat de kat minder snel blaasgruis/ontsteking krijgt en helpt de darmflora.

Natvoer van o.a Royal Canin

Royal Canin Maine Coon Adult Wet
Royal Canin Maine Coon Adult Wet

Naast normaal voer geven we ook de natvoer variant van Royal Canin Maine Coon wat we afwisselen met KVV.

Betekent dit dat dit voor iedereen de oplossing is? Nee zeker niet! Maar ben ook niet bang om te kijken waar je jouw katten het meest mee helpt. Een gezonde vacht en een gevulde buik. Een blijere kat kan je niet hebben.